top of page
MBE | Mindfulness Based Emotional Intelligence

Mindfulness & Emotionele Intelligentie

MBE - Mindfulness Based Emotional Intelligence

MBE, Mindfulness Based Emotional intelligence is een nieuwe stroming in de mindfulness wereld. Het is een programma dat door Google ontwikkeld is in samenwerking met Stanford University, Jon Kabat-Zin en Daniel Goleman. 
Het is een optimalisatie programma: De beste versie van je zelf worden.

MBE

Mindfulness Based Emotional Intelligence:
6-weekse training

EMOTIONELE (1).png

WIL JIJ:
• meer focus hebben in het werk?
• beter samenwerken?
• veerkracht hebben?
• zelfreflectie tonen?
• werk / privé balans ervaren?
• een positieve werkhouding hebben?

Dit kan je goed ontwikkelen met de MBE! Tijdens de 6-weekse training Mindfulness & Emotionele Intelligentie krijg je oefeningen uitgereikt om met meer aandacht en vanuit jouw kracht te werken. Deze oefeningen zijn praktisch toepasbaar zowel privé als ook op het werk.

Steeds meer mensen volgen wereldwijd mindfulness trainingen. Bedrijven zoals Google, SAP, Ford en zelfs het Amerikaanse marinierscorps hebben mindfulness-programma’s voor medewerkers. Door stress te verminderen en Emotionele Intelligentie te vergroten worden mensen gelukkiger.

MBE
Deze 6-weekse training Mindfulness & Emotionele Intelligentie geeft theoretische uitleg over de invloed van meditatie op het brein aan de hand van hersenonderzoek. Daarnaast combineert het Mindfulness meditatie en Emotionele Intelligentie om het zelfbewustzijn te vergroten.

 

Tijdens deze training verdiep je je onder professionele begeleiding in de achtergrond, beoefening en effecten van Mindfulness. Naast mindfulness worden er diverse andere technieken gebruikt om aandacht te ontwikkelen en tot meer zelfinzicht te komen.


Het programma bevat oefeningen zoals mindful communiceren, journalling, bodyscan en ademhalingsoefeningen. Inclusief audio met begeleide meditaties voor dagelijkse thuisbeoefening!


NA DE TRAINING:

  • Kan je beter omgaan met stress en zijn stressklachten verminderd.

  • Is er meer ontspanning in lichaam & geest.

  • Heb je inzicht in de werking van meditatie en effect op de hersenen.

  • Is je concentratie verbeterd.

  • Is er meer bewustzijn van eigen emoties en hoe daar mee om te gaan.

  • Heb je betere communicatieve vaardigheden.

  • Ervaar je meer mentale en emotionele balans in het werk en dagelijks leven.

  • Is er meer motivatie om te mediteren.

druk kantoor
Groepsdiscussie


MEER VEERKRACHT!
Dat de wereld continu veranderd en meer uitdagingen heeft zal je misschien hebben opgemerkt. Veerkrachtige mensen zijn in staat om mee te bewegen en pakken invloed waar dat mogelijk is. Juist de focus op wat wel mogelijk is creëert meer werkplezier en motivatie. Dit valt of staat met zelfkennis en regulatie van emoties, het EQ.

In 6 weken gaan we daarmee aan de slag. Je krijgt de kans om meer te leren én te oefenen met de essentiële onderdelen van het EQ: zelfbewustzijn, zelfregulatie, motivatie, empathie en sociale interactie op de werkplek en thuis.


MET EEN POSITIEVE INSTEEK

Dit programma maakt gebruik van de nieuwste inzichten op het gebied van neurowetenschappen, positieve psychologie en Mindfulness. Het is gebaseerd op Google’s Search Inside Yourself programma.

 

Onze hersenen zijn veranderbaar en dat heet neuroplasticiteit. We kunnen door oefenen onze hersenen veranderen en dat maakt deze training zo krachtig! Door hier aandacht aan te besteden ervaar je meer veerkracht, persoonlijk leiderschap en weerbaarheid bij samenwerken.


PROGRAMMA - MINDFULNESS & EMOTIONELE INTELLIGENTIE (MBE)
De training bestaat uit 6 sessies van 2,5 uur


1. Introductie: Mindfulness, het Brein en Emotionele Intelligentie
2. Zelfbewustzijn
3. Zelfmanagement
4. Motivatie
5. Empathie
6. Leiderschap

bottom of page