top of page
duurzaam inzetbare medewerkers met mindfulness

Duurzaam inzetbare medewerkers

Mindfulness in Bedrijf

work-lifebalance metmindfulness

Mentale vitaliteit is onmisbaar voor duurzame inzetbaarheid. Mindfulness draagt hier aan bij door de aandacht van de automatische piloot te halen en te verleggen naar het hier en nu.

Mentale vitaliteit is onmisbaar voor duurzame inzetbaarheid. Mindfulness draagt hier aan bij door de aandacht van de automatische piloot te halen en te verleggen naar het hier en nu.

mindfulness trainingen voorbdrijven

Trainingen en Workshops voor bedrijven en organisaties

mindfulness trainingen en workshops voor bedrijven en organisaties

Naast speciaal op het werk gerichte mindfulness trainingen van 4 tot 8 sessies, biedt De Mindfulness Coach ook verschillende Workshops aan.

De Workshops zijn geschikt voor teammeetings, uitjes, bedrijfsevents of bijeenkomsten i.h.k.v. De Week van de Werkstress.

De Workshops variëren in lengte van 1 uur tot 3,5 uur en zijn geschikt voor groepen van 10 tot 75 personen.


Aanbod Workshops:

• Kennismaken met Mindfulness

• Minder Stress met Mindfulness

• Mindfulness & Emotionele Intelligentie

 

Daarnaast biedt De Mindfulness Coach ook maatwerk trainingen en workshops aan gericht op mindfulness en stress.

 

Wil je meer weten over de toegevoegde waarde van Mindfulness in jouw organisatie? Neem dan contact op met Sharon van der Sluis van De Mindfulness Coach.

Mindfulness werkt!

STRESS

Momenteel kampt een op de acht werknemers met een burn-out en is stress in ruim 70% van de ziekten de grootste boosdoener. Hoe kan dit?

Het menselijk lichaam kan niet zo goed tegen stress, omdat het niet gebouwd is voor de eisen en spanningen van de huidige tijd. Ons afweersysteem voor stress stamt nog uit de oertijd. 

Daarnaast krijgen mensen tegenwoordig in een week tijd evenveel informatie te verwerken als honderd jaar geleden in een heel leven. Al die input en informatie kunnen door ons lichaam worden gezien als stressoren. Stressoren die in onze tijd enorm zijn toegenomen en complexer en ongrijpbaarder zijn geworden. Tegen deze overload zijn ons brein en lichaam niet bestand.

Vergelijk het met een oude laptop die al jaren mee gaat, maar die het zonder upgrades steeds lastiger heeft om alle taken en wensen van de gebruiker uit te voeren.

Bovenstaande zien we vooral terug aan de steeds hoger wordende uitval van medewerkers met klachten die gerelateerd zijn aan stress.

MINDFULNESS

Mindfulness biedt medewerkers handvatten om beter om te gaan met de uitdagingen van deze tijd. 

Door mindfulness en emotionele intelligentie te trainen creëer je meer veerkracht, creativiteit en een positieve mindset bij medewerkers. Daarnaast verbetert het hun leiderschapskwaliteiten.

Dit alles leidt tot een lager ziekteverzuim, meer arbeidsvreugde en betrokkenheid bij medewerkers en betere resultaten voor bedrijven.

 

Bedrijven als Google, SAP en Twitter hebben de voordelen van mindfulness ondervonden en bieden hun medewerkers diverse programma's aan.

Mindfulness in Bedrijf

Onze klanten

Vitale medewerkers met Mindfulness voor bedrijven

Sharon neemt goed de tijd om uit te leggen wat mindfulness inhoudt. Ik heb gedurende de cursus het gevoel gehad dat ik alle tijd heb vragen te stellen en het gesprek aan te gaan. Ze legt helder uit en creëert een rustige warme setting zonder zweverig over te komen. voor mij echt top! 

~ S.K.

bottom of page